Friday, May 17, 2013

Nurul Qaireen Amani dan botol susu

Penangan cuti ngan bonda 11 hari...

Awal mei ritu...zah cuti panjang :)...balik kampung...makanya Amani hanya menyusu secara terus dengan bonda...takdenya amani pandang botol..huhuhu..bila nak balik kerja..amani pula demam on off..cian dia..terusla kurang menyusu masa dengan pengasuh....

rasa sayang je bila petang ambil amani susu banyak ni kena buang.

kalau hari biasa amani boleh habiskan 15-18oz sehari...dah dua hari ni Amani hanya habiskan 5-6 oz sahaja...sikitkan? perlu tak risau?

zah pasti ramai ibu yang akan risau, tapi amani sangat aktif menyusu secara terus waktu malam...ambil je dari rumah pengasuh, bonda hanya sempat mandi dan solat magrib isyak yang pendek..makan pun kekadang terlajak ke tengah malam...layan amani menyusu punya pasal :)

Jadinya...zah rasa tiada apa yang perlu dirisaukan. Kadangkala ada baby yang kena growth spurt, ada yang tak sihat, nak menyusu guna medium lain maybe tak selesa,...selagi baby aktif, tak tunjuk kurang air tak perlu risau. dengan syarat dia tetap menyusu waktu malam dengan kerap.

Apa yang perlu ibu perlu berkorban untuk bangun tengah malam menyusukan anak. Zah ni dah dua minggu, tidurnya tak lena :)

Apapun, Zah harap pengorbanan ini berbaloi.

Salam Kasih,
Izzah.

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics