Monday, April 15, 2013

Review : Bedung Moden Berzip Gugu Swaddle Pod

Entry yang lepas pasal : Gugu Swaddle Pod - Bedung moden

Zah masa menunggu hari-hari terakhir nak bersalin tu...ada beli bedung moden ni.
beli dua helai..je kalau ikut tamak hari tu
memang borong sampai 5 helai jugak.
masa dapat memang puas hati sebab packaging cantik
material kain pun ok
zip diapun elok senang nak tukar diapers baby atas bawah ada...
mean kalau kita nak tukar cd baby
tak perlu nak kuarkan dia dari bedung ni...






Nak jadi cerita, material kain ni memang macam kain  getah sikit..sebab tu dia boleh dan sesuai untuk baby baru lahir sampaila baby tak muat. Tapi bila pakai dekat baby amani, ayah dia tegur...

Suami zah kata macam tak sesuailah, tujuan berbedung bukan takat nak lawa ayah amani kata,  nak bg lurus kaki sama..bila dia tengok amani macam tak berapa omei bila pakai bedung moden ni...

Last-last, amani just pakai bila bawa g klinik, dan kuar jalan-jalan je..kat rumah bonda masih pakai bedung tradisional.
tak banyak gambar amani pakai bedung modern lengkap,
oh ye...dengan amani juga zah kurang berbedung dan berbarut.
semua sebab nak dia berjaga lebih sikit..
maklumlah amanikan jaundice sampai sebulan.
bila bedung, kita tak dapat nak tau cue feeding
baby pula tidur terlampau lena
jadi Zah hanya bedungkan amani waktu malam...tupun tengok keadaan.


Amani lahir 3.4 kg, sekarang dekat 7 kg dah tak muat dah..baru 4 bulan..so amani tak pakai bedung dah :)


secara konklusinya, bedung moden ni tak semua org sesuai.
sama juga bedung tradisi.
benda ni kehendak ibu yang macam zah..
terapi sebelum bersalin..hahahaha
bukan keperluan :p

ok tu je.


salam kasih 

izzah

7 comments:

Nanak said...

sy lg teruk..2pcs bedung moden tu tak pakai pun..ms newborn twins suka bedung tapi pakai kain bedung biasa je..

izzah azfar said...

nanak : kita ni tengok org pakai pun teringin..hihihi takpelah next baby kita tau dah mana perlu mana tak :)

Asfaliza Mohd Yatim said...

salam

saya mmg teringin nak beli bedung berzip ni utk 2nd baby. tapi bila baca entry ni mcm was2 pulak nak beli. huhuhu. maybe lebih pada kehendak kot. so rasanya guna je la bedung anak yang sulung nanti

thanks for info

suhaimurni said...

Salam akak nk jual x bedung zip tu dgn sya.

ZoraidaDahalan_ZD said...

BELI DEKAT MANA

ZoraidaDahalan_ZD said...

beli dekat mana yae

Hunny Champ said...

Salam semua,

Kami ingin memberitahu kedai online HunnyChamp.com kini menjual bedung moden Woombie di Malaysia. Silalah datang ke kedai online untuk pilihan ya.

Terima kasih Kak Zah.

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics