Tuesday, April 30, 2013

Breastmilk : Free + warm

Zah perasan,
makin amani dan aqilah menyusu makin banyak susu terhasil.
kalau hujung minggu tu tak sempat rasa kosongpun cik b..
amani dan aqilah menyusu bersungguh
tak pernah lagi mengamuk susu habis :p
even zah baru lepas memerah.


Susu ibu adalah sesuatu yang sangat istimewa.
makin banyak anak minum makin penuh, bukan makin kosong
tp jika susu akan berkurangan mengikut usia anak,
mengikut berapa banyak permintaan dari bayi anda.
so no worries, jika baby dah setahun lebih, susu pun tak banyak
sebab?
baby anda sepatutnya sudah belajar makan..makan dan makan..



Keperluan susu mengikut usia bayi

0-6 Bulan : Susu Ibu sepenuhnya
6-12 bulan : susu ibu + makanan pejal
12-24 bulan : makanan keluarga + susu ibu

dengan amani
dengan aqilah
























zah percaya setiap ibu ada reason sendiri untuk melewatkan untuk perkenalkan anak dengan makan pertama. 


Terpulang pada anda. 

Tapi bagi Zah, Zah tetap ikut flow anak..

zah akan perkenalkan dia makan, tak paksa...jika dia nak zah akan bagi :)

insyaAllah, anak akan makan makanan yang sihat.

makanan yang dimasak oleh ibu/ayah sangat besar khasiatnya.


InsyaAllah, selagi diperlukan
tangki susu akan mencukupi.
janji ada demand dari bayi
dan ibu usaha untuk supply pada anak.

"Usaha Tangga Kejayaan :p"


Salam kasih,
izzah.

2 comments:

JaSSNaNi said...

assalam... :)
teruskan usaha... moga amani terus mendapat susu yg berkhasiat.. :)

adaa said...

salam..gembira btol tgk susu melimpah ruah ni :) adaa masih dream of that situation, insyaAllah kali ni boleh :) gembira dpt susukan anak kan?

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics