Friday, April 19, 2013

Baby Wearing : Lenny Lamb Ring Sling

Alhamdulillah,
Zah rasanya sudah sedikit pandai menggunakan ring sling.
Menggendong Amani semasa buat kerja rumah, shopping, jalan-jalan 
everywhere...anywhere...
selagi terdaya :p

Paling lama gendong amani 4 jam,
paling sikit setengah jam...
selalu kalau gendong amani lama-lama,
amani akan lena dalam ring sling  tu
yang 4 jam tu
masa g shopping dan teman
abang long dan kak ngah main kat playground.


ada orang tanya Zah, tak sakit ke dukung amani lama-lama
amani yang berat dia dah mencecah 7 kg ni 

komen Zah,
penggunaan yang betul, cara pakai ring sling, material yang sesuai
akan buat si pemakai lebih selesa.

tips nak memilih kain menggendong bayi adalah dengan mencubanya sendiri
cuba dan belajar dari sifu yang otai dalam bidang gendongan.
oh ye,
jangan pandang anak yang dikendong dan ibu yang menggendong ni
macam orang indon pula ya
baby wearing adalah sesuatau yang 'high class' tau..
hihihi...belanja nak dapat carrier yang bagus dan selamat untuk anak sedikit tinggi bagi zah
but, bila dah ada...ia memudahkan zah sebagai ibu anak tiga.

anak yang selalu didakapan akan cepat proses pertumbuhannya.
itu zah akui sendiri bila lihat amani yang sangat cepat berbanding kakak dan abang dia.
jangan tak tahu amani 4 bulan 10 hari dah mula nak duduk sendiri.
kalau duduk dengan bonda / ayah
dia tak menyandar dah...huhuhu kuat betul ini budak.

ok, itu je sharing hari ni..
sharing is caring tau!

2 comments:

Nanak said...

twins sy dua2 lebih 7kg..aiyooo..mmg xlarat dukung lama2..mcm teringin pakai ring sling balik la..hehe

JaSSNaNi said...

ok.. terima kasih for sharing, mmg tak penah carry dia camni lagi.. mana tau nanti boleh cuba gak.. bukan senang nak kendong anak yg dah berat makin meningkat ni..

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics