Tuesday, February 26, 2013

Babywearing : Ring Sling atau Mei Tai jenama LennyLamb

masa 1st time tengok kain gendongan kat ghatering sabtu lepas
memang terus teruja....
mulalah kak shida owner susuibu.com meracun..hehhehe

jujurnya, 
zah bukanlah kaki babywearing
tak reti sangat
dan jenis yang stick pada satu carrier sahaja.

masa zaman aqilah,
bila try guna ring sling
macam kelakar,
rasa diri yg rendah tu tak sesuai.

tapi bila test drive ring sling jenama lennylamb ni
memang awsome lah kain dia
amani tidur dalam ring sling dan mei tai hampir 3 jam
lena sungguh dia.

2nd time guna ring sling si kambing lenny kat billon ahad lepas


Zah ni tak berapa pandai lagi guna Ring Sling,
kalau tengok gambar,
kain tu perlu tarik kedepan sikit supaya keselamatan amani lebih terjamin
dan juga kaki amani bentukkan jadi huruf 'M' untuk tampung badan amani.
komen jujur Zah,

walau pakai tak sempurna sangat,
kain gendongan ini sangat best!
tak rugi anda beli.

kebetulan, cloth diaper amani bocor kat ring sling tu
kak shida suruh zah bawa balik dan cucinya..hehehe


1st time pakai ring sling ni terus terpikat,
dukung amani yang berat 6 kilo ++  pun tak rasa.
dia pula sedap je berada dalam dakapan bonda.


masa ni amani dah bangun dah.
ni lepas guna ring sling, tukar mei tai dan pakai ring sling balik.
baru amani sedar...lapor la tu..hehehhe


zah memang dari dulu sukakan mei tai.
mei tai ni yang zah guna lama masa ghatering tu.
sat duduk, sat berdiri sat gelak
amani relaks je..huhuhu


kain gendongan ni bukan suka-suka nak pilih.
kena tengok mana yang sesuai dengan diri kita
jadinya bila ada ghatering macam ni
adalah masa yang sesuai untuk test drive mana satu yang cantik.

ibu yang memakai gendongan lebih rasa selesa sebab tak takut dah anak hilang ke apa ke bila g shopping :)
tak kalut nak tolak stroller bagai..
dan selalunya bila anak didakapan bonda, 
comfirm dia lena,
bila lena ibu yang ada anak lain boleh awasi anak-anak lain pula.

oh ye, selain itu...anak yang selalu dikendong akan lebih cepat tumbesaran dia.
Jangan tak tahu, amani baru nak masuk 3 bulan tp dia dah berusaha nak meniarap :)


kalau berminat nak dapatkan Ring Sling atau Mei Tai ni,
harga adalah seperti berikut :-

Ring Sling : RM190.00
Mei Tai : RM255.00
Wrap :
Cotton RM230.00
Bamboo RM255.00

3 comments:

Nanak said...

sy pencinta baby carrier tapi cuma ada RS,pouch sling n SSC.. teringin nak beli mei tai..hrp2 big boss beri kebenaran..

Safizan said...

Salam sis, ada jual lagi ke meitai tu?

noraidamansor.blogspot.com said...

Salam sis...nak tanya..mei tai ni sesuai dr umur berapa ye?newborn sesuai tak?tqia

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics