Friday, January 25, 2013

3 and more coming..insyaAllah

Hiks..kemain je tajuk tu kan...more coming...Qaireen Amani baru nak masuk 2 bulan esok...fuh penatpun tak hilang lagi...korang yang besarkan anak-anak kecil dekat-dekat umur ni mesti faham maksud zah..penat tu usah katalah..macam salah satu kawan komen dekat post sebelum ni, leh jadi hulk warna hijau bila anak-anak buat perangai.

Kekadang tu tertinggi je suara, tapi kesian gak..depa ni kecik lagi...manalah faham sangat kita marah depa...memang kena sabar banyaklah...sekarang ni zah buat pendekatan lain bila dorang bergaduh. Zah akan minta Along dan Angah salam tangan, cium dan peluk..say sorry..sape yang buat salah kena minta maaf.

Mula tu memang nampak macam susah..tapi sekeras-keras kerak nasi, letak ayaq..lembutlkah diakan?.....Along ni memang lembut hati..berbanding kak ngah...kak ngah tak padan dengan umur dia baru 2 tahun tp sangat kuat aura positif dalam diri dia. Dia mahu jadi pemimpin...dan pada masa yang sama akan mengalah bila abang nangis. Hehehe..memang abang suka nangis dari adik...nak buat camner..hati lembut...:p..angah pula kalau nangis, dia akan datang cepat2 ke ayah ke ke bonda ke..report..last2 ayah dia kata angah ni KR..kaki report...ada je laporan harian yang diperolehi setiap hari.


Muhammad Raziq Akmal : 3 Tahun 11 Bulan
Nurul Aqilah Irdina : 2 Tahun 2 Bulan
Nurul Qaireen Amani : 2 Bulan


Tu gambar semalam...tiga beradik jam 10.30 dok main lagi..takmo tido...hehehe nak marahpun tak leh, jadi zah bentang toto...padam lampu...elok je susukan adik, angah minta susu bonda sikit..dia puas turun bawah..golek2...panggil nama dia dah lena...along takpe..jenis mudah tidur..letak kepala je kat bantal lena dah.

Anak-anak ni, kalau takde memang rasa kosong..kosong...kosong...hehehhe...kalau mereka ada, jadi teman gaduh, teman sembang...teman makan, teman angkat kain....memang letih melayan, tp  seronok..

Jangan tak tau, bila amani menangis nak beriba je..kekadang zah rasa allahuakbar...huhuhu zah selalu lepaskan perasaan dengan suamila..zah peluk dia ketat-ketat pastu nangis...pastu cakap, bang I nak anak lagi, I nak penat sekali je..pastu bila I tua...quota anak dah cukup..I nak rehat puas2..hahahha...orang selalu susah takmo dah, tp zah nak lagi...yup..nak lagi..sebab bila susah ni buat kita jadi lebih tabah, lebih kuat dan lebih sabar.

Bila zah mengadu dengan ibu zah pasal akmal, aqilah dan amani..bonda zah selalu kata..untung nya zah dan mesti ada hikmah...macam amani ni, zah kena jaga makan,tak boleh makan sebarangan, nanti dia kembung...jadinya ibu kata zah lebih mudah kurus..mudah jaga badan dan zah lebih sihat. Kalau semua benda leh makan, memang tak merasalah baju lama-lama leh pakai balik...kasut kerja pun longgar...memang nampak beza sangat badan lepas bersalin amani dengan bersalin aqilah. Hikmah berpantang dengan betul :)...

Ok itu je update...

salam sayang,
izzah


No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics