Friday, November 09, 2012

37 minggu..


Alhamdulillah, hari ini genap 37 minggu mengandungkan anak ketiga.

Sudah 3 hari Zah berada dirumah, gara-gara badan dehydrated, muntah yang agak teruk pada hari selasa lepas..sedang elok balik dari pejabat...rasa macam tak makan apa..tapi ntahlah..huhuhu..memang malam tu ingat tu tanda bersalin sebab selain muntah zah juga cirit birit...

Malam tu juga sakit yang Allah je tahu mcmana rasanya...siap ada contraction yang setiap 2 minit tu...tp lepas minta suami urut untuk kurangkan rasa sakit..contraction tu hilang...boleh lah tidur 2 jam...then terjaga lagi...jam 4.00 pagi..muntah dan cirit lagi...

Minum air masak pun keluar..apatah lagi makan...akhirnya, pepagi zah bawa suami jumpa doktor...mana tahu baby adik nak kuar awal :)....

Alhamdulillah, lepas jalani semua pemeriksaan, zah mungkin keracunan makanan sahaja..VE juga doktor tak buat,sebab masa jumpa doktor tu contraction dah tak ada...sakit tu datang dari kesan muntah zah..doktor kata tu yang buat baby adik tak selesa dalam perut...dan sebab dehydrated juga zah sepatutnya kena tahan wad...

Tapi sekali lagi zah menolak, sign jugalah surat tanggung sendiri...huhuhu kang masuk wad, lagi seksa..lagi stress...tambahan kesian kat anak-anak yang mesti nak mak dia masa tidur...


Apapun, zah memang bersedia untuk bersalin bila-bila masa sahaja dari sekarang..tak lama dah :)...Doakan zah ye..

Nota Izzah : berada dirumah sambil mencuci bedung baby adik, botol-botot untuk simpanan susu...wah serius, tak sabar nak terima orang baru dalam family...nak rasai nikmat tandem nursing :p, btw, zah masih menyusukan Irdina kala ini..dia lagi syoklah bila bonda bercuti..leh tidur lena dengan susu bonda.

Salam hujung minggu.
Izzah
 

2 comments:

JaSSNaNi said...

moga semua2 baik ye..
dah hampir sangat tu.. kalau masuk wad tak tau nak kuar bila..

Nanak said...

tak lama lg tu zah..sy hari ni genap 33wks..doc bekalkn ubat utk avoid preterm labour since kandungan 5m sbb takut tbersalin awal..36wks nti blh la stop mkn ubt ni..
hubby pula dah seminggu outstation...tiap mlm perut asyik mengeras je..risau jg tp..hp mmg kena ready je tiap masa..takott...

take care ya..

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics