Monday, October 22, 2012

Cloth Diaper Charlie Banana : Pelaburan berbaloi...

Alhamdulillah, walaupun ilmu cloth diaper atau kain lampin moden ni taklah sebanyak mana...tapi Zah memang sangat berpuas hati pakai cloth diaper ni...
kalau ikut hati..tengok pelbagai corak terkini CD ni..
memang buat gegeram..kalau bukan sebab nafsu masih terkawal
hahaha...dah tentu pejam mata..

Zah pula jenis yang suka material yang simple..senang nak jaga
untuk maklumat lanjut boleh ke website  : www.charliebanana.com 
kalau baby girl leh amik pek konbo kat atas,
kalau baby boy amik pek konbo amik warna bawah ni..hehehe
tapi ikut zah nak borong sumer...aduhai camner tu..?



oleh itu, untuk sape-sape yang baca entry ini..teringin nak merasa cd jenama ni...jom share ngan zah nak?sbb kalau beli sekeping dia macam mahal sikit..kita beli kongsi2..zah tak amik untung...kecuali duit pos je nanti kena tambah...:)....

email me ya kalau nak... izzahazfar@gmail.com

******************************************************************
Anggaran pakai CD adalah seperti berikut :

katakan anak ditinggalkan dari jam 7.00 pagi - 7.00 malam
ada 12 jam - so anak perlu ditukarkan setiap 2-3 jam sekali
mean kena ada 4-5 keping CD semasa di rumah pengasuh.

malam pula dari jam 7.00 - 12.00 malam : anak pakai 2 CD
12.00 malam - 6.00 pagi : sekeping yang heavy water /serap lama sikit
sehari semalam anak akan guna 8-10 keping sehari..

kalau pampers yang pakai buang tu...10 keping sehari..banyak gak tu..
tapi dengan pakai CD ni nampak mcm mahal sikit..
tapi tahan lama...dan pelaburan sangat
anakpun cepat belajar potty training
zah takde masalah ruam lampin
alhamdulillah...
****************************************************************

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics