Wednesday, September 26, 2012

set berpantang pilihan hati dah sampai :p

Zah beli online je...dengan kak engku, pada zah senang nak deal ngan akak ni..tanya sehari-sehari..mcm-mcm soalan zah tanya dan dia jawab satu satu...hargapun murah..hanya RM290.00 satu set...


dengan harapan mahu kurus sebelum konvokesyen :p

hadiah dari kak engku :)

Zah tahu, ramai ibu moden yang terfikir nak beli atau tak set berpantang ni..pada zah semua terletak pada diri sendiri. Macam zah, Zah percaya bahawa badan perlu sihat selepas bersalin, insyaAllah dengan penggunaan jamu mcm orang tua-tua dulu badan akan jadi sihat dan kuat..

Lagipun kita ni perempuan, badan dalam dan luar nak pakai lama...makan memang kena jaga, rajin-rajin pakai stokin...sebulan lebih je nak manjakan diri berbengkung, bertungku,mandi herba dan makan jamu..masa ni untuk bg rahim dan badan kita sihat balik. Zah kekadang skip yang bertungku, tapi suami balik kerja dia mesti buatkanla..hehehe sebelum g keje mean pepagi tu pakai sekali, petang sebelum maghrib akan pakai sekali lagi...bab bakar dan bungkus tungku memang cik abanglah yang buat..harap zah comfirm kain balut terbakar..:p.

Zah suka waktu pantang sebab, moment ni kita tak buat kerja berat, memang baby moon dengan anak je...cuma kalau dah ada anak yang besar, ada waktu kita kena juga bahagikan masa tu dengan anak-anak lain. Nampak susah, tp ok je...

2 comments:

farida.kastor said...

Murah la k engku ni jual..zah blh bg fb@website dia???

izzah azfar said...

farida : ni websie dia http://bidanbersalin.blogspot.com/

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics