Tuesday, September 04, 2012

Raya Ke empat - Majlis Kenduri Adik di Kuala Kangsar

 Alhamdulillah, Zah dan keluarga telah menerima seorang lagi ahli baru..
Adik zah yang no 3 nikah sebelum puasa hari tu
majlis belah perempuan buat raya ke 4.

layan gambar ehh...

 hantaran dari kedua belah pihak
belah zah ni adik ipar no 2 yang buat
dan kami adik beradik tolong touch up malam sebelum kenduri.

 welcome Zakiah,
hope awak leh jaga adik kak long bebaik..
sabar dan sentiasa bertolak ansur ya..:)

 

 Layanan dari keluarga belah perempuan memang best..makan sedap, tak tengok kiri kanan dah zah n family makan...hahahah dengan panas dan tetiba hujan, kami tetap makan dengan berselera :) - terima kasih ya!


 Angah Irdina memakai baju yang Zah jahit..
Kurung moden, dan macam biasa..
dia juga teruja tengok ayah chik nya naik pelamin :)

 Bonda saya yang maintain muda..hehehe

nasib baik baju kurung yang zah jahit masih muat dan perut leh masuk kat kain..
hahahha muka letih giler sebab miss communication ngan pengantin
cadang sampai sebelum zuhur, tapi ditunda ke selepas zuhur..
takpelah janji semuanya dah selesai..


 Along Akmal yang maintain dan baik perangai..alhamdulillah...sampai ke sudah dia ok, makan sungguh-sungguh cuma time balik je nangis nak naik keta baru ayah ngah...tapi lepas pujuk bagai dia ok dah...

 Tradisi rumah pengantin perempuan semua ada, dari merenjis sehinggalah makan beradap...kebetulan ada student kepada kakak pengantin perempuan dari luar negara hadiri majlis ni..jadi semuanya beradatlah...

 kami semua sibuk merenjis, Irdina maintain dengan kipas pengantin dia... 

last sekali gambar pengantin lama :p
with baby ke tiga dalam perut...
nampak besor perut huhuhu..

done...selepas kenduri,
kami terkejar-kejar mencari kedai nak repair aircond.
terbang hampir RM500.00...senyum je lah
bila cik abang kuarkan duit..
ketapun nak rasa benda baru..

then mulakan perjalanan ke Palong negeri Sembilan
perjalanan yang cukup jauh sebab jem teruk
bayangla dari kuala kangsar ke ipoh amik masa 3 jam
ikut jalan lama...kalau lebuh raya tak leh leh masuk
sebab lagi teruk sesaknya.

nasib baik anak-anak ok,
masuk keta, bagi susu dan tido
berhenti kat petronas
buang apa yang patut dan teruskan perjalanan lagi
kami sampai N9 jam 4.00 pagi..fuh hampir 12 jam dalam kereta..

2 comments:

MaMa_AdHa said...
This comment has been removed by the author.
MaMa_AdHa said...

kenduri kat kampung apa ni kak... macam dekat dengan kampung sy je

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics