Wednesday, September 19, 2012

3rd Pregnancy : Set Berpantang Pilihan Hati.

tiap kali nak bersalin,
set berpantang mesti dok fikir nak makan apa
badan nak pakai lama
so kenalah pantang..
kena cepat sihat
sebab Zah ada dua seorang dewasa yang perlu dijaga (suami)
dan dua baby besar (along dan angah)
juga baby baru.
dengan harapan mahu kurus kali ini...heheheh Zah buat dua pilihan sama ada
nak pakai set amway ke set nona roguy.


setelah fikir timbang balik..
rasanya kali ni Zah akan amik nona roguy :)
sebab dah dua kali bersalin pakai beberapa barang nona roguy tu
so kali ni dah fikir masak-masak nak amik full set dia
gaji ni boleh amik dah :)
murah je...

Kali ni juga, mahu pakai bengkung tradisi balik...takmo pakai yang moden selalu...sebab nak rasa badan tu kejab, takde lemak lebih2.
tambah lagi lepas masuk minggu ke 27 hari tu
selera makan zah mencanak naik.
minggu ke 30 berat masih 58 kg la...
banyak minggu lagi ni..risau kang sebelum bersalin
entah berapa kg lagi akan naik...fuh takut2...

Selalu orang takut nak makan jamu masa pantang
ikut pengalaman Zah,
makan je..tapi kurangkan doz pil yang diambil.
insyaAllah tak akan mengganggu susu ibu.
Sebab masa akmal zah makan Sendayu Tinggi - Akmal ok
Masa Dengan Irdina zah makan Leesa Formula - Aqilah pun ok


Persediaan Berpantang kali ini

Set Bersalin - Nona Roguy
Tungku Besi - Done
Bengkung Tradisional - Done
Kain batik - Done
Stokin
Baju Sejuk 

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics