Monday, September 24, 2012

3RD PREGNANCY : Mendobi baju baby adik.

Alhamdulillah, sabtu lepas Allah gerakkan hati Zah untuk buka kotak-kotak lama...cari baju-baju Along dan ANgah yang disimpan rapi..rupanya..banyak sungguh baju anak-anak yang bakal diturunkan kepada adik mereka :)...siapa sangka ada baju tu yang dipakai sejak zaman along akmal lagi kemudian angan irdina pula dan insyaAllah..by november or disember ni..baby 'N' pula akan memakainya...orang kata Zah cuci baju-baju ni awal sangat, tp sebab minggu depan nak g bercuti, then minggu seterusnya ada sahaja aktiviti hujung minggu..tau-tau dah raya..maka Zah amik masa terluang ni dengan mendobi...sampai demam selsemalah buat benda ni...hahaha

 sebelum diasingkan, pilih mana yang ok untuk dibasuh dan digunakan semula serta bersesuaian dengan jantina baby 'N' nanti :)

 dah asing satu-satu...hehehe teruja sebab masa ni berebut dengan angah irdina juga..dia kata ni baju dia..so zah pelan-pelan terangkan bahawa angah Irdina kena kongsi barang dengan baby dalam perut :)

Alhamdulillah, done mendobi dan melipat kain...dari baju lama sehinggalah ke baju baru...nampak comel je sebab penyidai penuh dengan baju budak kecil yang comel-comel belaka...

Nota Bonda : Turn to 31 weeks..berdebar juga sebab tak lama lagi nak dapat baby kecil...journer of motherhood akan berulang, sesi mengira kontraksi,sesi meneran,sesi dijahit...ouch..sesi menyusu kali pertama,sesi berpantang,sesi terjaga malam lebih kerap..hehehe..semua ini menyeronokkan..sebab paling lama hanya 6 bulan pertama...nanti mereka dah besar baya Irdina dan Akmal..takde dah moment tu...

Salam Kasih 
Izzah.

2 comments:

pizet said...

nak teka..nak teka..hihi pz agak gegirl ni

izzah azfar said...

hehehe PZ....tunggu dia kuar baru leh comfirmkan..

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics