Monday, September 24, 2012

3rd Pregnancy : Berat naik pula...



Nasib baik ada kawan Dr...:) - tq Dr. Najwa...memang kena jaga makan,pendek kata bila mengandung ni nafsu yang menggila tu pun kena control :p...Zah ngaku..sejak lepas puasa ritu..nafsu nak makan..Allah...asyik nak makan je...tambah lagi bila dah hari-hari rajin nak masak...hubby kata ni mesti kes makan beras mahal...hahaha kemain dia..padahal beras tu makan sejak belum mengandung lagi...emmm..

Oh bila tengok berat yang dah mencanak naik tu...memang kena bertabah dan bersungguhlah dalam pantang ni..kalau ikut minggu ni zah dah masuk 31 minggu..nak cukup term ada lagi 5 ke 8 minggu sebelum baby kuar..huhu entah berapa KG lagi nak naik..wah pengsan tengok angka...

Tapi yang best, baby adik dah pusing..alhamdulillah...dah duduk dalam laluan dia..kepala dah kat bawah...semoga dia tak berubah posisi...adik memang aktif dalam perut ni..tambah lagi bila bonda jalan-jalan, sibuk masak ke, sibuk kemas umah ke..sibuk lipat kain ke...emm rasanya kerajinan yang lebih semasa mengandung ni bolehlah diwarisi oleh dia ya..huhuhu...

Masa g chq up dengan nurse tadi..dia dah pesan suruh kemas barang baby..nasib baik baju-baju semua dah basuh dan dilipat elok dalam kotak-kotak comel..hehehe...CD new born baru prewash je..banyak kali lagi nak basuh tu...emm...minggu-minggu akhir ni, Irdina pun dah mula macam-mcam ragam dia...maybe dia tahu adik nak kuar tak lama lagi...so manja dan cengengnya menjadi-jadi...kekadang malas juga nak layan..huhuhu..bagi dia puas nangis..then peluk n bagi susu..senyaplah dia..yes iubat Irdina sampai skrg kalau mengantuk, sakit or gaduh berebut mainan dengan abang long adalah susu bonda...dia masih enak menyusu...  

Itu je nak update...sebab kepala berat dah dua hari selsema...huhuhu nak makan ubat dan tido..


No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics