Thursday, August 02, 2012

3rd Pregnancy : Baby adik super aktif dan Cloth Pad

Alhamdulillah, minggu ni selesai minggu ke 23 mengandung baby adik...wah kejap je...minggu ni sangat terasa gelora dalam perut tu..baby adik memang super aktif..lebih kurang je masa preggykan kak ngah irdina dulu :)...Alhamdulillah, masih berpuasa dengan jayanya...tipulah tak rasa lapar, tp so far takdelah sampai nak buka puasa bagai...kadang-kadang online pakai tab atas perut baby adik leh tendang tab zah..hahaha comel-comel.

Kak Ngah Irdina dan Abang Long Akmal, hari-hari sembang dengan baby...harapnya mereka berdua behave bila dapat adik nanti :)...standartlah bila ada anak-anak kecil ni...mesti hidup kalut sikit..hahaha..tambah bila pagi-pagi nak siapkan depa tu..

Oh ye...ingat tak entry zah - Berpantang dengan Cloth Pad ?

Alhamdulillah hari ni dah sampai..meh nak tayang sikit :p, selalu tayang CD anak..kali ni tayang CP mak pula ye...




Komen bila tengok CP ni depan mata - comel juga...sebab Zah amik yang jenis heavy stream...so nampak gaya masa dalam pantang ni boleh jadi 'ibu hijau' juga..takdelah pad yang banyak kena buang oleh Encik Hubby nanti :)...tengah kumpul duit nak tambah lagi koleksi...dari testimoni kawan-kawan memang best pakai CP masa dalam pantang...

Tambah pula macam Zah yang tak suka pakai maternity pad tu...hehehe jadi solution kedua ni macam best jugakan?...baca manualnya, dari cara pre wash sampailah mencuci..semua sama macam pakai CD kat anak...so Zah rasa takde masalah kot...

Agak-agak jahit sendiri berbaloi tak?...dalam kepala ni semua nak buat, rajin ngan tak je :p



1 comment:

~farah~ said...

farah kan, cd anak tu kalau pakai ulang2 takpe tau. tp pad ni, nk pakai ulang2 wlupun basuh bersih mcm er geli sket kot..huhu. takpe, bagus kak izah support go green penang..hihi

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics