Monday, July 09, 2012

3rd Pregnancy : HB rendah lagi.


Alhamdulillah, kejap je kan? masuk minggu ke 20 dah.
Zah baru lepas balik chq up kat KK Kubang Ulu,
sepatutnya g last week tapi dah g Kelantan
pemeriksaan ditunda ke minggu,

Bulan ni tiap-tiap isnin akan ke Klinik Kesihatan
Minggu depan nak scan baby adik
pastu minggu yang satu lagi tu nak chq HB Zah yang rendah lagi.

Terkejut Zah, chq hari ni bacaan HB hanya 9.0 ok..
Nurse amik darah sekali lagi dan naikla 10.5
mesin tu dah rosak ke apa ntah...huhuhu
serius risau juga, makan Iberet pun tak jalan gamaknya ni..

ke sebab Zah makan tak lalu,
bagila apapun tak sedap kat tekak ni
yang leh masuk, sayur-sayuran je..

awal-awal dah masalah ngan HB,
nasib baik berat maintain...
naik ikut yang sepatutnya 0.5 kg setiap bulan
rasanya hari ni kena mula makan buah-buah yang tinggi zat besi

1 comment:

pizet said...

pz dulu ambik obimin skali dgn iron tu....punya desperate nak bg hb naik...tapi macam berkesan

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics