Wednesday, June 06, 2012

3rd Pregnancy : Kalau buat wish list boleh?

Rasanya mengandung kali ni macam tak teruja nak beli apa-apa..maybe sebab awal lagi kot...huhuhu banyak benda kat rumah tu yang boleh recycle..dan benda-benda mahal macam breastpump masih boleh guna...huhuhu deep frezer pun comel lagi...katil baby pun kukuh lagi..stroller? ada dua biji tu..hahahha semua masih elok dan baru serta boleh pakai lagi...

Cloth diaper? untuk One Size yang semua saiz ada - s,m dan l...banyak sangat dah koleksi...betul dan memang dibuktikan cloth diaper tu boleh pakai berkurun janji pandai pakai, betul cara cuci...jadi macam takde wish list nak tambah CD yang one size...


Tapikan..hehehe sebab masa baby, depa ni bukan besar sangatpun..jadi nak pakailah CD yang comel-comel...masa irdina kecik, zah pakai CD babyland...memang comella..kecik je..


Jadikan...teringin pula nak menambah koleksi CD untuk newborn :)..hahaha wishlist je lah...kot-kot ada rezeki dari Allah, boleh tambah..tak yah banyak dapat dalam 10 keping cukuplah..recycle je...

Wish List Zah adalah seperti di bawah :

hargapun tak mahal : 
RM29 sekeping...


ni je mahal sikit
RM50 sekeping

doakan Zah ada rezeki dari langit..hehehehe...leh la beli kat si kecil ni..tak rugi belipun..maklumlah rezeki nak dapat anak ni ada di mana-mana...hehehe

salam kasih,
izzah



4 comments:

Sidratul Muntaha said...

memula pregant dulu..
teruja nak beli itu ini tpi financial tak mengizinkan.
so jimat cermatlah..
masuk ank kedua,duit ade sikit tpi sbb dh jimat cermat ank 1st dulu..
cuam top up belikan gown2 jerlah..
la ni..
kdg2 dtg jugak penyakit tak boleh tgk gown2 cantik mesti nak beli.
mujurlah jugak skrg malas nak bawak duit lebih dari rm50 dlm wallet..
sbb tkut membazir dek terbeli.
jln jauh baru la bwk
tu pun cheapskate jgak

deena awanis said...

dina baru jer menyopingkan CD grovia utk rafique yg new prints tu..comel sangat.tak sabar nak menunggu sampai ke riba..hehe

Natasya Ishak said...

zah mmg jual RM50 ke cd grovia ni??teringin sgt nk beli CD ni tp tgk kt kedai RM80++..kira murahlah zah jual..

izzah azfar said...

kak natasya : yang grovia newborn tu mmg harga dia macam tu rm50 :)

kalau nak pakai yang biasa utk bayi kita...yang dah 3bulan ke ats...beli yang cover n soaker.

Cover dalam 65++, soaker ada dua set pun 65++.

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics