Monday, May 21, 2012

Random : Campur cerita semua..



Masa mengandung..makanan idaman adalah laksa..
sebab?
lepas bersalin akan amik masa lama untuk boleh makan laksa balik..
korang? berapa lama pantang makan laksa ehh?

Kakak Irdina lately...sangat2 super comel
benda paling best adalah main dengan bedak..
sebotol pun boleh habis..hehehe

last week kalau tak silap
bawa anak-anak ke padang berdekatan rumah
ada Hari Mesra Rakyat dengan TKM 1 P.Pinang
Irdina nampak comel dengan baju opah bagi ni..hehehe

perasan dia usha apa?
dia suka 'titi'..
'titi' tu baby..hehehe mata tak lepas dengan baby tu tau..
semua baby dia tegur.

bonda masih dalam fasa makan tak lalu..
so waktu rehat kat office akan makan buah-buah..
nyam-nyam..buah naga adalah hebat dan super sedap!

kalau tak buah naga
bonda makan pelam manis ni...
subhanallah..
memang sedap ok!

hujung minggu dihabiskan dengan menjahit
baju kurung, baju mengandung dan skirt Irdina..
cuma belum rasmi..nantilah..pakai sedondon ngan bonda..

Kakak Irdina sekarang hobinya adalah panjat basikal
panjat ok..bukan kayuh..adoi..

abang long kadang-kadang terpaksa beralah dengan kak ngah ni..hehehe
mana tak..kak ngah akan guna kuasa tangisan yang super kuat 
untuk dapatkan apa yang dihajatinya


abang long dah tunjuk muka tak puas hati dah..

but..as abang long...
dia memang selalu beralah
suka tengok abang long sekarang comel dan tembam je!


last friday husband belanja makan ketam
bonda mengandung mengidam ketam masak cili..
Irdina paling best..
sebab dia makan super banyak
tak rugi bawa dia makan :)
gambar makan takde
sebab bonda lapar!

yang ni best...
sabtu lepas, bonda kata kat Abang Long jangan nakal-nakal
bonda tak larat..sebab muntah dari pagi sampai tengah hari..
sekali tengok dua beradik ni elok je duduk
abang long tengah tolong bonda lipat Inser Cloth Diaper Irdina..


as per 3 years old..
Zah sangat-sangat kagum dengan Abang Long..
dah boleh harap dah dia ni..
tapi permintaan tinggi
sekarang dah request nak game
nak kereta control..
paling suka bila tengok dia makan
sebab bersungguh-sungguh dia suap nasi..

cerita random :)
selamat hari isnin yang sejuk..

1 comment:

deena awanis said...

dah lama rupanya dina baca blog kak zah ni..dari abg long kecik, dah ada kak ngah and soon adik baby lagi..=)

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics