Friday, May 04, 2012

Part 3 : Hari Jalan-Jalan Shopping dan Makan-makan

Sambung lagi cerita sabah :)

Hari ni 30 April 2012 adalah hari panas di Sabah
terjaga jam 4.00 pagi rasa aircond takde, panas sangat
rupanya satu Sabah takde letrik hari tu
ada letupan kalau tak silap berlaku kat depa punya stesyen..

tapi panas-panas pun, Akmal dan Irdina tidur lena
ayah dia pun sama..
bonda je macam tak berapa nak lena..huhuhu

lebih kurang jam 8.00 pagi baru letrik ada,
makanya kami bangun dan bersiap untuk makan pagi.

Irdina tu nampak serabut je rambut dia..hehehe
sebenarnya irdina ada dua tocang 
siap pakai klip rambut lagi..

pakai baju opah bagi..:)

lepas makan pagi, konon nak jalan-jalan area KK,
nak bawa anak tengok buaya la..
nak g zoo la..
tapi sebab cuaca yang panas tahap tak boleh tahan
zah ajak suami ke Jakel @ Alamesra...
hahahha kat semenanjung pun tak pegi,
ke Sabah zah boleh lak menyinggah.
dapatla beli 3 pasang kain yang tengah promosi :)



kemudian, suami ajak makan kat Senario Restaurant
pun dekat area Jakel Alamesra tu..

Akmal bising nak air laici...

Air bonda : Jus Avacado
Air ayah : Jus Tembikai 

Zah memang dah cakap kat Penang
nak makan kari ikan Sabah
dapat ikan merah..
Sedap...hehehe
order 1 je
kongsi anak-beranak

kemudian, suami ajak ke tuaran
tengok buaya katanya..
zah pun tak tau ada ke tak
dengan takde GPS
tapi sampai tuaran tak jumpa pun papan tanda buaya..
huhuhu

masuk kereta budak kecik ni meragam

rupanya nak uchu..huhu bagu uchu lenalah dia
bonda tumpang tidur sama


dah bangun dah..
tengok cuaca mcm dah redup,sebab tak jumpa buaya
ajak suami ke zoo di Lok kawi
elok nak sampai hujan lebat
tak jadi lagi kami ke sana...ala cian anak-anak

Irdina 17 Bulan
bulat dan berat dah..

dia ni kuat makan
kuat nyusu
kuat juga meragam bila nak jadi kakak ni


muka masam sebab bonda paksa amik gambar

dah tak jadi ke zoo, suami singgah makan sanggar pisang sabah
pergh...sedap giler korang!


senyum kami sama tak?


kalau tutup mulutpun sama kan?


ayah kiss kakak...tak puas hatilah tu
tengok bonda je kena kiss dengan Irdina..

sebetulnya,bila patah balik
kami ingat nak ajak akmal main bowling
akmal dah berbunyi ajak main bowling hari-hari
singgahla Suria Sabah
ingat tempat dia awesome
tapi hampeh...
maaflah..zah masuk tak sampai 10 minit
tupun parking dan ke toilet
sebab dah jalan2 takde apa
kami kuar,
nak ke pasar philiphine tu hujan dan takde parking
jom balik hotel husband kata
ngerohla apa lagi..huhu


malam, kami decide nak makan seefood


kali ni g pilih sendiri nak makan ikan apa..
harga?
RM3.00 untuk 100 gram

So Zah pilih, Ikan merah, ketam dan udang

Akmal yang riuh mulut nak air laici,
tapi bonda bagi air oren..hahaha

Akmal dan Ayah

Bonda dan Kakak yang meragam..hhuhu tengok mukapun taukan?


terpaksa umpan dengan something kat dia ni..
dia bising sangat..semua dia nak...

korang, sampai sekrang tekak ni teringat ikan bakar ni
sangat sedap sebab ikan baru

best!
amik 2 ekorpun habis kot..huhu

dua ekor ketam masak lada
kalau zah macam tak kena kat tekak
ketam pula mcm ketam lama...tp suami kata sedap.

kangkung belacan, zah makan sorang...hehehe


udang goreng barter
zah makan seekor, irdina 2..yang lain ayah yang makan,,

akmal yang sibuk tanya
ni ikan apa mama?
mama ni sotong apa?
mama ni siput apa?



Irdina yang pot pet pot pet..
penat kot..so malam tu dia mcm tak tenang masa makan

bersungguh dia gigit ketam..

Husband yang makan banyak sangat!
hahahah...


dengan jumlah RM69.00 kenyang sangat-sangat kami anak beranak...hehehe
elok lepas makan Irdina ehem-ehem
bau semerbak, balik hotel tukar apa yang patut
kami ke pasar malam philiphine..
beli cenderahati untuk orang semenanjung :)

ok itu je update untuk last day @ Sabah :)
ada part 4 pasni..pastu selesai..hehehe

1 comment:

zurayusoff said...

hai salam kenal...
comey anak2..mata boolat
sedapnya la hai seafood tu ha...
telan liur je la kiter ni....
huhuhuhu.....

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics