Thursday, May 24, 2012

The Day I'm as Emcee Again

Alhamdulillah, tahun 2012 agak rancak bos minta zah jadi Pengacara Majlis :)

For me, tugas yang diberi adalah satu tanda yang Bos percayakan zah untuk handle sesuatu Majlis tu,maklumlah sebagai Emcee, kita adalah wakil kepada tuan rumah tau....so buruk baik majlis menjadi tanggungjawap Emcee juga :)

Btw, kalau tanya gugup tak jadi Emcee...for me ada juga waktunya ketaq lutut kata orang utara..but, as dah boleh katakan kerap juga jadi Emcee jabatan..insyaAllah perasaan gugup tu dah mula hilang...


Pengalaman menjadi Emcee buat Zah belajar untuk berfikir segera, ubah skrip tiba-tiba dan kadang kala zah terpaksa berfikir diluar kotak..Maklumlah, kita hanya merancang tapi bila Majlis berlangsung, mungkin akan berlaku perkara luar dugaan..jangan panik, senyum dan stay cool..

Doakan Zah ye :)...harap semua berjalan lancar pagi ni.

* Update : Alhamdulillah, perjalanan majlis berjalan lancar...ada someone kerap say's that my voice boleh dikomersialkan..dan dah siap book saya if ada function lagi di Pulau Pinang, nak guna khidmat Zah every time they come here...alhamdulillah :)


2 comments:

Cinta Misteri said...

CHAIYOK CHAIYOKKK...
must be exciting yesterday kannn...

Anonymous said...

slm kak zah,sy bru dpt task jd mc utk majlis perasmian minggu susu ibu.boleh la kongsi kan tips2 yang akak ada ye.hehe.tq.

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics