Wednesday, April 18, 2012

Terima Kasih Allah

Mengandung lagi bukanlah sesuatu yang zah dan suami rancang..hiks, rasa nak gelak sebenarnya sebab kebetulan lepas pertama kali 1st period after 14 months breast feeding Irdina, zah terus lekat..oh rezeki kan?

Ceritanya begini, bila dok sembang-sembang dengan seorang teman..dengan kesihatan Zah masa mac yang tak berapa ok tu..dengan gastrik, sakit gigi, muntah..cukup semuala simptom-simptom mengandung buat zah tergerak search kat Internet pasal due date.

Letak tarikh last period dan tengok tarikh conception tu adalah hari....hahahha risau dah hati ni....kebetulan pada 24/3/2012 zah dah boleh test sama ada positif atau tak. Kebetulan nak g cabut gigi pagi tu,so Zah pun test la..tapi tak nampak pun 2 line ..Zah kata kat suami, ok comfirm tak preggy, g clinic..tapi tutup...satu tanda dah tu...g clinic kedua..masa tunggu turn tu rasa mcm denyutan kat perut...tapi zah still abaikan lagi...so cabutlah gigi...

Balik umah...gerak hati suruh tengok balik Pregnantcy Test yang 1st..eh ada line kabur..subhanallah..risaunya hati.

Esok test lagi....dan kabur lagi...

kali ni pecah rekod empat kali test mengandung ke tak...anak-anak sebelum ni sekali test je..huhuhu tu yang dok berteka teki teka tekuk tu...

Dan keluarlah entry pada 28 Mac 2012 - masa tu period dah delay 3 hari


perasaan? zah dan suami sangat terkejut...huhuhu
lepas seminggu zah buat test lagi.
Alhamdulillah


kali ni dah clear dah...
anak-anak pun zah dah beritahu
kalau Akmal, dia akan kata adik dia dah dua
kalau Irdina, dia kata dia kakak, bukan adik lagi :)
Muntah, loya, penat, semua ada sekarang
memang sangat berbeza kali ini
tak sama macam mengandung yang akmal mahupun aqilah
dan moment indah sebab
Zah juga menyusukan irdina
pengalaman baru :)

nanti sambung lagi.
Doakan Zah ye.

Salam Kasih Izzah



7 comments:

Liz Rohaizat said...

congrats izzah! rezeki kamu sekeluarga

izzah azfar said...

tq kak liz :)

Ned said...

Pregnant lagi ye.. Tahniah zah..

Irdina sama umur ngan anak saya. Teringin nak pregnant lagi.

izzah azfar said...

Ned : if anak tak menyusu mungkin mudah

tp zah ni, Irdina masih menyusu...mmg satu cabaran besar juga

Maisarah Zukri said...

Tahniah akak!! :)

nur said...

Tahniah zah...
suatu pengalaman baru bila mengandung sambil menyusu :) enjoy it!

~najwa~ said...

Gembirakan.... Sejak mula zah ckp nak pregnant lg... Cepat rezeki dtg :) alhamdulillah.

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics