Thursday, April 26, 2012

3rd Pregnancy : Minggu ke minggu


Rasa macam cepat pula masa berlalu,
maybe sebab kerja..
dan balik umah dah start letih
anak-anakpun tak berapa nak meragam.
syukur alhamdulillah kat situ,
bila bonda dan ayah ajak anak-anak tidur
baik je dorang ikut bonda dan ayah masuk bilik
tidur juga..

abang long ngan kak ngah yang mudah dijaga

Irdina masih diteruskan penyusuan secara terusnya
cuma taklah macam dulu
maksud zah takdela bergantung sangat-sangat
lepas zah perlahan-lahan offer dia susu perahan yang zah masukkan dalam botol
rasanya semalam dah berjaya juga dia minum susu perahan dalam botol
kalau tak..Irdina akan campak botol susu if kat rumah.
kadang-kadang Irdina merayu-rayu juga nak susu, tolak botol nak susu bonda katanya...tapi bila dia dah menyusu sebelah,
Irdina akan minta sebelah lagi
tak puas baru dia cari botol susu
zah perasan, susu ada sebab bila zah perah pakai tangan tu ada lagi dapat
susu 3-4 oz...
kalau dulu masa tak mengandung Irdina jarang menyusu dua belah, sebelah sahaja dah cukup...tapi benda ni normal..
ibu mengandung akan perlahan-lahan kurang susu..



ni gambar irdina menyusu susu perahan dalam botol.
perasaan?
entahlah..lega juga kot..
takdelah Irdina bergantung sangat dengan Zah
tapi if dia minta zah bagi.
lega sebab niple pun tak sensitif sangat
Allah mudahkan zah.

kalau pasal mengandung kali ketiga ni
zah perasan perut dah makin besar
mean, kalau orang yang perasan
di sebalik baju kurung zah akan nampak perut yang sudah membesar dengan jayanya..hahaha...betul, memang mengandung kali ni cepat sikit besar perut tu
agaknya masa Irdina tak dan nak mengempis..hehehe
tapi suami selalu usik, maybe dia kata kita dapat kembar..
ngada betul cik abang zah tu.
if kembar, zah kena triple nursing, bukan tandem dah..
sebab irdina sah-sah nak menyusu lagi nanti,
kalau ada baby 2?
subhanallah..tak taula camner
tapikan if betul...wah rezeki berganda
sebab belah zah dan suami mmg takde sape yang kembar lagi..
hehehe...ish kuasa Allah sumer tu kan..

Mabuk?
haah..teruk gak,
kalau meeting tu lama2 memang boleh pening
muntah tak kira pagi mesti,
tengah hari sekali
pastu petang sekali..

yang best kali ni
suamipun kena alahan sama
sebab dia kata letih sangat
hhehehe..nasibla bang..

perasaan?
seronok juga..
teruja
risau
macam-macamlah..
harapan zah sangat besar,
masih mahu terus menyusukan anak-anak
masih mahu meneruskan pemakaian cloth diaper
dan masih mahu amalkan konsep natural parenting.

Irdina @ 4  bulan
memakai cloth diaper sejak lahir
dan sekarang dah 16 bulan juga masih pakai
kalau jimat Zah boleh kata memang jimat.
kalau sihat, memang sihat


k tu je,
salam kasih.
Izzah




3 comments:

jaja_NorLiza said...

salam zah..
nak ty pasal penggunaan CD nih..camnana kalo hantar kat BS? kalo baby poo-poo dorang nk cuci ker?? bluurrrr....

Maria Rajab said...

tahniah zah.. maria skrg ni tandem nursing..kalau preggy lg kena tripple nursing..hehe..

eray said...

botol irdina same ngn botol sofhea, zah jaga diri ye, insyaallah dipermudahkan.

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics