Monday, April 23, 2012

3rd Pregnancy : Jumpa Doktor



No wonder you're excited to tell someone about your pregnancy. Your baby is no longer a mass of cells, but he's looking more and more like a miniature baby-to-be. During your 8th week of pregnancy, your baby's face is becoming more defined: eyelids have formed, his nose is beginning to protrude, and his upper lip is taking shape. Where there once were only stubs, fingers and toes are starting to develop from his arms and legs. His heart is beating quickly and strong inside his tiny body.


************************************************************************


Alhamdulillah, Zah dan suami sudah pun berjumpa dengan doktor di hospital yang sama Zah sahkan ada akmal dan aqilah dalam rahim ni. Cuma Zah tak dapat doctor yang biasa Zah jumpa, dia takde masa tu, cuti...tak kisahlah doctor apapun sebab Zah memang berdebar-debar nak tengok si kecil ni.


Masa Doktor Liow panggil masuk, dia kata zah dah 8 weeks, zah kata balik kat doktor, i'm not sure la doc...huhuhu can u comfirm it first?.....biasalah sebab line yang samar-samar tu la..dia kata ok kalau macam tu, meh kita scan.


Kalau Zah yang bukan doktor, tak nampakpun..hahaha tapi lepas 2 3 minit...nampaklah kantung, dah nampak bentuk baby adikpun..Alhamdulillah, lepas nampak kantung dan baby adik, doktor liow cari jantung, pun dah berdegub dah jantung baby adik, alhamdulillah.. patut lah minggu lepas zah boleh rasa denyutan kat perut..

Baby adik so far development dia ok, 11mm kalau tak silap..kalau ikut date scan tarikhnya sama dengan tarikh lahir kakak Irdina, seronoknya saya..tapi doktor kata, baby adik maybe boleh keluar awal atau lewat dari tarikh. 

So, EDD untuk 3rd pregnancy ni adalah pada 1 Disember 2012. Ikut Scan 5 Disember 2012...zah harap tarikhnya sama dengan Irdina tu..hehehe bak kata husband, senang nak celebrate...

Mengandung kali ni, mabuknya lagi super dupper...badan rasa sejuk je cam nak demam tu, rasa mcm kena pakai 24 hours socks...emm..kipas pun tak leh kuat, kat office leh gigil la kalau sejuk sangat aircond dia..paling teruk, makan tak lalu...dah le zah menyusukan Irdina, pelan-pelan telan jugakla benda-benda yang bagi kenyang...last week 3 hari tak makan nasi..huhu sampai kena paksa makan...

Tapikan, baru 8 minggu..dah ramai tegur perut zah besar..hahaha dah nampak dah, jawapan zah mudah je..maybe dulu tak dan nak kempis mengandung lagi..

K jauh lagi perjalanan ni, ada 32 minggu nan indah lagi, doakan Zah ye kawan-kawan.

Minggu ni nak travel ke Kota Kinabalu dengan suami dan anak-anak..harap takler meragam dalam kapal terbang nanti.

Salam Kasih,
Izzah





2 comments:

Nanak said...

ke sabah lagi? hehe..
take care..

maisarah said...

Moga Allah permudahkan urusan akak :)

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics