Kawan-kawan saya

Friday, November 18, 2011

Susu Perahan Untuk Anak-anak dicuri

Semalam adalah hari paling zah tak sangka akan berlaku..sebab susu perahan zah di Pejabat telah dicuri orang...memang dugaan sungguh bulan-bulan akhir nak cukupkan setahun menyusukan Irdina ni...siapa sangka, dah hampir 2 tahun lebih mengepam dipejabat, kali ni stok susu perahan dicuri...

Gambar kat atas tu adalah bukti yang mengatakan memang zah dapat 4 botol pagi tu,rasa seronok dan syukur sangat sebab dah lama tak dapat banyak...sejak kena demam Mastitis yang teruk masa minggu kedua December (Raya kedua Aidiladha) - setiap kali perah susu memang tak banyak, tp pelan-pelan zah tambahkan sesi perahan, Alhamdulillah bertambah balik dan dapat macam yang asal..Nak dijadikan cerita, tengah hari masa nak hantar susu perahan kedua, tiba-tiba tinggal 3 botol je macam gambar kat bawah.

 Mula-mula masa buka peti ais, rasa tak sedap hati...eh apesal macam pelik je..nasib baik zah ada amik gambar...so memang sah susu sebanyak 5 oz telah dicuri....geramnya...entah sape yang nak sabotaj zah kat pejabat ni...

Zah bukan marah sebab dia amik susu atau botol...insyaAllah rezeki untuk anak-anak ada lagi tp sebab perangai tidak dewasa dia...kalau yang mengambil susu tu seorang ibu juga - zah harap dia berubah dan jangan sampai terdesak ambil susu orang.

Lepas timbang-timbang pro n kontra, zah dah jumpa bos minta kebenaran bawa mini fridge sendiri..insyaAllah minggu ni nak cari...zah bila susu hilang ni macam-macam la fikir, kang orang letak dadah ke, orang letak ubat ke dalam susu anak-anak, tak ke kesian anak-anak zah..ish...


oh ye, zah kata susu zah dicuri sebab dalam peti ais tu memang ada satu tempat khas untuk susu zah je, kalau nak amik orang kena buka laci...so kalau tersalah ambil memang tak boleh terima alasan dia..

Pagi ni, zah dah amik langkah penjagaan, botol susu selain letak pelekat dan tarikh, zah bubuh nama kat penutup...

pelikkan? siapa yang busuk hati sangatla...g amik susu anak-anak zah ni..

Nota Bonda : Dugaan tetap ada dalam memastikan anak dapat yang terbaik, tp syukur sebab ada sediakan payung sebelum hujan, wlupun susu yang diperah jatuh mendadak gara-gara kesihatan lalu, susu perahan yang disimpan bulan-bulan lepas lah yang membantu.

Kalian ada pengalaman macam zah?


15 comments:

AnaLyana said...

Masyaallah, orang mcm ni pun ada ke..

aMiYs said...

motif curi susu org? xde keja dh kot..

NOORHARIZAH AZFAR ALI BAHRUN said...

ana : tak sangka benda ni jadi...

NOORHARIZAH AZFAR ALI BAHRUN said...

amiy...kelakarkan?

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

MELAMPAU BETUL SI PENCURI ITU

NOORHARIZAH AZFAR ALI BAHRUN said...

tini, kalau tau sape rasa macam nak lepuk je kan?

ladysara84 said...

ade gak e org camtu..sape la orgnye agak2 e..kalo nak ape salahnye trus je ckap kat zah kn...

kt pun jarang letak kat fridge office..kt bwk cooler bag dgn 3 ice pack dari rumah je..lps pam terus masuk dlm cooler bag...

alhamdulillah..setakat nie susu masih bertahan sejuk lg sampai umah...

NOORHARIZAH AZFAR ALI BAHRUN said...

lady sara; zah pernah try pakai ice pack tp tak best sbb tak tahanla ice dia...entah nape..susu zah banyak,rasa mcm sayang pula kalau tak tahan kan?so zah letak dlm peti ais,cooler ice tu just pakai masa nak transfer susu dr pjbt ke rumah

lydzar said...

apesal la nk curi ebm orang ni. kalau jadi kt saya pon mesti saya pening kepala pikir kenapa orang nk amek. lgpon mcm almost semua maklum yg kita ni ibu yg mengepam time kt opis. kecuali la ada orang / staff baru kan. papepon, harap2 kejadian tak berulang...sy doakan yg terbaik utk zah :)

Sab said...

ataupun ada ibu lain juga yg simpan susu ibu kt situ?tersalah ambik ke? huhu..takpelah sabar ye kak..insyaallah ada rezeki anak, kalau dia mmg berniat jahat..biarlah Allah shj yg membalasnya..

pizet said...

apa motif dia buat macam tu..sungguh la x faham...pz letak lam cooler bag ja..g memana even kluar pun usung..lgpun kat ofis tu pz ja dok pam susu cam x meluas sgt pasal penyusuan susu ibu ni maka x dak lagi la kes2 macam ni

deena awanis said...

lah..ebm pun nak curi??kot yer pun dia tak cukup stok, boleh kot mintak dengan cara elok..tak kan nak bagi anak minum susu curi pulakk..

nieda said...

apa motif curi susu orang...hopefully kejadian ni x berlaku lagi

izzah azfar said...

pz - entah tak pasti apa motif...serius,buat zah risau bila susu hilang...wlu sebotol je tp zah tetap fikir sape lak yg ngambil nya

izzah azfar said...

alhamdulillah, zah dah beli mini bar sendiri..so insyaAllah takde sape yg nak ambil dah susu ni...:)

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics