Kawan-kawan saya

Friday, April 29, 2011

Cara Menjimatkan Ruang Freezer EBM jika guna Plastik Liner YHAB

Disclaimer lagik :) - Setiap ibu ada caranya, ada kehendak dan keperluan - Ini cara saya yang diperolehi hasil idea seorang teman :) - Jika anda tidak bersetuju itu hak anda - Bijaklah membuat pilihan ya.
___________________________________________________________________________________

Sekarang zah sedang mencari penyelesaian untuk menyimpan
Express Breast Milk - Susu Perahan
Ni gambar sumber dari google : tapi deep frezer zah sekarang mcm nilah..
nak termuntah dah dia...

Zah cuba aplikasikan idea ni untuk susun ebm tp masih tidak dapat
menyelesaikan masalah zah tu 

Jadi entry dari Mama Iman : Tips 1 dan Tips 2 macam menarik :)

Mama Iman buat mcm ni tau..


Menarikkan ideanya :)
Mama Iman kamu sangat kreatif tau

Bahan-bahannya adalah :

Liner - biasa orang ikatkan?
mama iman punya idea..tak yah ikat tp seal dengan plastic sealer

Sealer lah 2 @ 3 kali - bagi kuat sikit - konfiden kitakan nak simpan stok...

lepastu baru balut guna Plastic wrap

Hasilnya jadilah macam kat bawah ni :)


= Nanti zah update pasal ni ye =

ok hujung minggu zah tambah lagi satu aktiviti.


Kesimpulan :) - "Kehadiran Bayi akan menyempurnakan hidup anda"
"Penyusuan Susu Ibu akan menyempurnakan hidupnya"


Sumber gambar dari : Blog Kak Suraya Lunatots

5 comments:

mummyzara said...

menarik idea dia tu zah tapi nak kena beli sealer dia plak

izzahazfar said...

heheheh...:) - sealer murah je bawah rm40

nieda said...

salam....
kagum dgn bf mom...saya pun tak sampai sebulan lagi nk complete my bf journey...10 mei ini genap anak sy 2thn menyusu badan

Imaan09 said...

salam sis..jalan2 cni menuntut ilmu bf.. sealer tu, handy x? bleh angkut sana sini x?kena pakai kuasa elektrik ke sealer tu?TQ

Imaan09 said...

salam sis..jalan2 cni menuntut ilmu bf.. sealer tu, handy x? bleh angkut sana sini x?kena pakai kuasa elektrik ke sealer tu?TQ

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics